Bakkerij Technoloog

Als Bakkerij Technoloog bouw je mee aan de Product Leadership Strategy van LLBG. We streven er dagelijks naar om de meest kwalitatieve en innovatieve bakkerijproducten aan te bieden aan onze klanten. Jij bent verantwoordelijk om met jouw kennis en expertise onze collega’s te inspireren en op te leiden en onze broodproducten te vernieuwen en optimaliseren.

Jouw functie:

 • Als Bakkerij Technoloog maak je deel uit van onze New Product Development (NPD) afdeling en deel je jouw kennis, expertise en vakmanschap met verschillende collega’s in onze organisatie. Je bouwt hierbij een vertrouwensband uit en bent hun aanspreekpunt.
 • Je zorgt voor het uitwerken van nieuwe kwalitatieve producten binnen het segment ‘Brood’. Daarnaast tracht je het bestaande productportfolio te optimaliseren en verder af te stemmen op de verwachtingen van onze klanten.
 • Je bestudeert het volledige productieproces (van deeg tot eindproduct) en doet hands on verbetervoorstellen waar nodig. Je beoordeelt hierbij de keuze van de machines, de procesparameters, de receptuur, de grondstoffen, ….
 • Je werkt best practices uit, je legt ze vast in formele ID cards en je rolt ze uit in alle sites. Je adviseert, overtuigt en traint eerstelijnsverantwoordelijken en productie-operatoren bij het operationeel uitwerken van de producten. Hiervoor ga je onder meer ter plaatse in de verschillende productiesites (Oostende, Ninove, Schoten, Alken, Barchon en Morlanwelz).
 • Je organiseert broodpanels en broodkeuringen. Wanneer relevant volg je NPD vergaderingen en multidisciplinaire innovatiemeetings in de verschillende productiesites. Je treedt hierbij op als klankbord en deelt jouw expertise.

Jouw profiel:

 • Je volgde succesvol een opleiding bakker van technisch niveau, dieet- en specialiteitenbakkerij (7de jaar) of voedingstechnoloog.
 • Je beschikt over een ruime en relevante ervaring als bakker en bent een expert in je vak.
 • Je bent sterk gepassioneerd door brood en je volgt de nieuwste ontwikkelingen en tendensen in dit vakdomein van nabij op. Verder heb je affiniteit met bakkerijmachines of wil je je hierin verdiepen.
 • Je bent creatief en dankzij jouw innovaties kunnen we het broodsegment binnen La Lorraine Bakery Group nog sterker op de kaart zetten.
 • Je hebt oog voor details, je hecht veel belang aan kwalitatief en hygiënisch werken.
 • Je bent diplomatisch ingesteld en dankzij jouw sterke communicatieve en didactische vaardigheden slaag je erin om jouw kennis te delen met alle collega’s in onze organisatie.
 • Je bent Nederlandstalig of Franstalig en je beschikt over een zeer goede kennis van de andere landstaal (vooral mondelinge kennis is belangrijk) en een degelijke basiskennis van het Engels.
 • Gelet op het feit dat je wordt ingeschakeld in de verschillende productiesites ben je ook flexibel ingesteld om je te verplaatsen.
 • Je beschikt over basis computerskills (Outlook, Word, Excel, Powerpoint, Teams, ...)

Ons aanbod:

 • Je komt terecht in een groeiend Belgisch familiebedrijf actief in de Europese bakkerijsector.
 • Elke dag produceren en verkopen meer dan 4.000 enthousiaste collega’s hoogwaardige bakkerijproducten aan consumenten, supermarkten en de cateringbranche. Dit is een unieke kans om te werken binnen een bedrijf met een sterke visie, dat blijft groeien en innoveren in topproducten.
 • Vanuit deze functie bouw je mee aan de kern van ons bedrijf, namelijk kwalitatieve en innovatieve productontwikkeling. Verder sta je in contact met alle onze Belgische sites en bouw je een breed netwerk uit in onze organisatie waarbij jouw expertise enorm gewaardeerd wordt en dagelijks het verschil maakt.
 • In onze organisatie wordt ondernemerschap sterk geapprecieerd en is er ruimte om zelf initiatief te nemen.
 • Je komt terecht in een team van gedreven en enthousiaste (internationale) collega’s, die graag hun kennis delen en jou helpen (door)groeien en ontwikkelen. Onze LLBG Academy ondersteunt en ontwikkelt onze medewerkers via allerlei opleidingsinitiatieven. Door ieders talent en expertise verder te ontwikkelen, kunnen we allemaal de beste versie van onszelf worden.
 • Je maakt deel uit van een organisatie met sterke groei-ambities die ook zijn verantwoordelijkheid wil opnemen voor het milieu en de samenleving. We doen er alles aan om aan de hedendaagse verwachtingen te voldoen op een duurzame manier, met onze toekomstige generaties in het achterhoofd.
 • We hechten veel waarde aan onze medewerkers en investeren in een gelukkige werkomgeving via verschillende initiatieven zoals: sport- en wellbeing activiteiten, respect voor worklife balance door 1 dag/week thuiswerk en flexibele werktijden.
 • In deze functie geniet je van een interessant financieel pakket inclusief een bedrijfswagen, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en groepsverzekering, aangevuld met 30 vakantiedagen die vrij in te plannen zijn.
 • Onze producten staan centraal en je kan dagelijks letterlijk onze passie proeven.

Ontmoet je graag al je nieuwe collega’s? Bezoek deze link en ze vertellen je graag meer over hun job en passie.


Zpět na předchozí stranu
Pracovní oblast Vývoj nových produktů (NPD), marketing a komunikace
Smlouva Smlouva na dobu neurčitou
Rozvrh hodin Den
Přihlaste se na tuto pozici

Sdílejte tuto pozici

Chcete se dozvědět ještě víc? Kontaktujte nás!

"Jak probíhá výběrové řízení?

K dispozici je vám náš zkušený personalista, který vám poskytne informace o našich volných pracovních pozicích, jak specializovaných, tak manažerských, a také vás provede výběrovým řízením. Kroky, kterými projdete během výběrového řízení, jsou u různých pozic odlišné. Po pohovoru s personalistou a po pohovoru s manažerem může následovat např. osobnostní dotazník nebo návštěva assessment centra.

U La Lorraine Bakery Group neděláme žádné rozdíly mezi lidmi podle věku, pohlaví, kultury, sociálního původu, náboženství. Ať jste kdokoliv, u nás stojí vše na nadšení , nasazení, vzájemném respektu a talentu. Máte zájem o tuto pozici? Neváhejte tedy a přihlaste se!"