HSE Manager

Als HSE Manager/Preventieadviseur krijg je de kans om de ambitieuze visie en doelstellingen op vlak van Health, Safety & Environment te vertalen voor onze productiesites te Alken en Schoten, waarbij je de ruimte krijgt om eigen accenten te leggen. Je bouwt aan een sterke veiligheidscultuur en werkt dagelijks mee aan een veilige en gezonde werkomgeving voor alle LLBG-collega’s.

Veiligheid en gezondheid van onze medewerkers is een belangrijke focus voor LLBG, daarom breiden we onze HSE-afdeling uit. Als HSE Manager, verdeel je je tijd over de twee sites in jouw scope: Schoten en Alken. Je zal dus wekelijks aanwezig zijn op deze twee sites en een partner zijn voor het lokale plant management. Je zal hoofdzakelijk werken vanuit Alken met 1 tot 2 verplaatsingen per week naar Schoten.

Jouw functie:

Als HSE Manager bouw je aan het veiligheidsbewustzijn ‘Veiligheid, de ondertoon in alles wat we doen’. Jouw verantwoordelijkheidsgebieden zijn:

 • Hierbij werk je aan een sterke veiligheidscultuur voor al onze medewerkers met de steun van het General Management.
 • Waarnemen van de taken van de preventieadviseur zoals voorzien in de Welzijnswet en het ondersteunen van de interne milieucoördinator.
 • Je zal verantwoordelijk zijn voor het opstellen en uitvoeren van het driejarenplan en het jaaractieplan.
 • Samenwerken met HR aan acties om het welzijn op het werk te verhogen.
 • Daarnaast zal je instaan voor het verder uitbouwen van het veiligheidsmanagementsysteem.
 • Je verzekert de veiligheid omtrent lopende projecten en voert indienststellingen uit.
 • Verder leg je ook sterke focus op brandveiligheid in al zijn facetten.
 • Je verzekert onderzoek en rapportage van arbeidsongevallen/incidenten.

Je maakt deel uit van het Plant Management Team en in deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Plant Directors van Alken en Schoten.

In deze rol word je ondersteund door een structuur op groepsniveau, waarbij je HSE collega’s in de andere sites excellente sparringspartners kunnen betekenen. Bovendien zijn er op vlak van HSE sterke ambities op groepsniveau, maar blijft er op lokaal niveau ruimte om zelf te ondernemen en zo je eigen stempel te drukken en verder te bouwen aan onze veiligheidscultuur.

Jouw profiel:

Als HSE Manager ben je gedreven en gepassioneerd door preventie en in staat om collega’s ook te enthousiasmeren en te overtuigen van initiatieven. Planmatig werken en oplossingsgericht denken geven jou energie en zitten in jouw DNA.

Verder beschik je over:

 • Je hebt Master in Preventie- en Milieumanagement, Industrieel Ingenieur of gelijkwaardig door ervaring met een bijkomende opleiding van preventieadviseur niveau II of I. Er is een mogelijkheid om de opleiding tot niveau I te volgen, op voorwaarde dat je reeds in het bezit bent van een niveau II. 
 • Je bent een self-starter, no-nonsense en pragmatisch ingesteld.
 • Je bent gedreven om zowel conceptueel en projectmatig te werken, alsook om hands-on de initiatieven zelf mee tot uitvoering te brengen samen met alle medewerkers.

Ons aanbod:

Als HSE Manager kom je terecht in een ondernemend Belgisch familiebedrijf, actief in de Europese bakkerijsector met sterke groei-ambities.

Wat je als werknemer bij LLBG nog kan verwachten:

 • Je komt terecht in een team van gemotiveerde en enthousiaste (internationale) collega's, die graag hun kennis delen en je vooruit helpen. Onze LLBG Academy ondersteunt en ontwikkelt onze medewerkers door middel van verschillende trainingsinitiatieven. Zo kunnen we allemaal de beste versie van onszelf worden.
 • We zetten ons in voor milieu en maatschappij en willen op een duurzame manier voldoen aan de verwachtingen van vandaag, met in ons achterhoofd de toekomstige generaties.
 • Wij waarderen onze medewerkers en investeren in een fijne werkomgeving door middel van verschillende initiatieven zoals: sport- en wellbeingactiviteiten, respect voor worklife balance, ...
 • In deze functie geniet je van een interessant financieel pakket met onder meer een bedrijfswagen, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en groepsverzekering, aangevuld met 30 dagen vakantie om vrij te plannen.
 • Onze producten staan centraal en je kan dagelijks onze producten vers uit de oven proeven.

Zpět na předchozí stranu
Pracovní oblast Výroba a provoz závodu
Smlouva Smlouva na dobu neurčitou
Rozvrh hodin Den
Přihlaste se na tuto pozici

Sdílejte tuto pozici

Chcete se dozvědět ještě víc? Kontaktujte nás!

"Jak probíhá výběrové řízení?

K dispozici je vám náš zkušený personalista, který vám poskytne informace o našich volných pracovních pozicích, jak specializovaných, tak manažerských, a také vás provede výběrovým řízením. Kroky, kterými projdete během výběrového řízení, jsou u různých pozic odlišné. Po pohovoru s personalistou a po pohovoru s manažerem může následovat např. osobnostní dotazník nebo návštěva assessment centra.

U La Lorraine Bakery Group neděláme žádné rozdíly mezi lidmi podle věku, pohlaví, kultury, sociálního původu, náboženství. Ať jste kdokoliv, u nás stojí vše na nadšení , nasazení, vzájemném respektu a talentu. Máte zájem o tuto pozici? Neváhejte tedy a přihlaste se!"