Production Manager

La Lorraine Bakery Group is de grootste bakkerijgroep van België. In onze site te Erpe-Mere staan we sterk in het professioneel bake-off (diepvries) kanaal en met deze divisie zijn we ook actief in Tsjechië, Polen, Roemenië, Turkije en Rusland.

Als Production Manager te Erpe-Mere draag je de verantwoordelijkheid voor alle operationele activiteiten binnen de bakkerij- en patisserie afdeling. Deze site telt op dit moment 5 productielijnen bakkerij en 3 productielijnen patisserie, waar een 150-tal personen worden tewerkgesteld in verschillende ploegenstelsels. De site spitst zich toe op de productie van allerhande stokbroden, kleinbrood en patisserie producten.

Daarnaast staat deze site aan het begin van een volledige transformatie, waardoor je vanuit deze functie kan meegroeien en bouwen aan een moderne productieomgeving en de organisatie ervan. Binnen deze transformatie zal in verschillende fases de oude site vervangen worden door een totaal nieuwe en hoogtechnologische productieomgeving.

Jouw functie:

Door jouw efficiënte, motiverende en positieve aanpak op het vlak van planning en organisatie, productie- en materiaalbeheer, kwaliteitsbeleid, interne logistiek en people management, vertaal je de klantenorders in dagelijkse klantentevredenheid, met oog voor kwaliteit, leveringsbetrouwbaarheid en rentabiliteit.

Jouw voornaamste taken en verantwoordelijkheden:

 • Het dagelijks coachen, aansturen en motiveren van jouw direct reports en hun team dat zich op meerdere domeinen situeert. Hiertoe begeef je je veelvuldig op de werkvloer en bewaak je de goede sfeer door op te treden als contactpersoon en eerste aanspreekpunt voor jouw direct reports. Zo geef je, in de huidige context, sturing aan onder meer:
  • Een technologen team van 4-tal personen onder leiding van een hoofdtechnoloog.
  • Een eam van 2-tal magazijniers in het Warehouse Raw Materials onder leiding van hoofdmagazijnier.
  • Een production support team die instaan voor opmaak en opvolging van productie en people planning; opzetten, opvolgen en analyseren van operationele cijfers, en het beheer van de productie IT systemen.
  • Een productie team van 150-tal medewerkers aangestuurd door een team van supervisors.

Door de grote transformatie waar we voor staan is de uitdaging voor het hele plant team en dus ook voor de Production Manager tweeledig. Enerzijds moet je in deze overgangsfase instaan voor het behoud van de goede werking van de huidige site, anderzijds teken je mee aan de opstart en uitbouw van de nieuwe site waarbij je medeverantwoordelijk bent voor de vlotte overgang van oud naar nieuw.

 • Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de productieobjectieven, dus zowel op korte als lange termijn. Daarbij zorg je voor een optimaal productierendement en een vlotte start van de nieuwe lijnen, rekening houdend met de hoge eisen op het vlak van kwaliteit, leveringen, hygiëne, veiligheid en milieu.
 • Je bent nauw betrokken in de ontwikkeling van nieuwe producten en processen voor de site te Erpe-Mere
 • Je verzorgt de periodieke rapportering over de KPI’s en initieert verbeterings- en correctieve acties. Je adviseert en participeert in innovatie- en investeringsprojecten.

Je rapporteert rechtstreeks aan de Plant Manager. Tevens heb je een dotted line rapportering aan Director Frozen Operations en Group Technology Manager.

Jouw profiel:

 • Je behaalde met succes een masteropleiding, bij voorkeur in een technische ingenieurs-en/of voedingsgerelateerde richting.
 • Je kan beroep doen op 5 jaar relevante leidinggevende werkervaring in een gelijkaardige positie binnen een productieomgeving, idealiter in de voedingsindustrie.
 • Pluspunt is ervaring in een dergelijke transformatie traject. Ervaring en kennis van change management is een echte troef.
 • Flexibiliteit is voor jou een evidentie, onafscheidelijk verbonden met de functie van Production Manager.
 • Jouw organisatietalent, combineer je met een pragmatische, no-nonsense stijl. Je staat dicht bij de medewerkers op de werkvloer en je houdt voeling met de dagdagelijkse productierealiteit, waardoor je proactief zaken kan aanpakken en snel en doeltreffend kan beslissen.
 • Je hebt een brede kijk op het productiegebeuren: productiebeheerssystemen, machinepark, productie-, manpowerplanning en –organisatie, kwaliteit (kennis van HACCP, BRC/IFS is een plus), veiligheid, materiaalbeheer, enz.
 • Je spreekt vlot Nederlands en Engels. Kennis van Frans is een plus.

Ons aanbod:

Dit is een unieke kans om te werken binnen een bedrijf met een sterke visie, dat blijft groeien en innoveren in topproducten. Het is een boeiende en gevarieerde functie met de mogelijkheid om zelf accenten te leggen en de toekomst van deze site richting te geven. Je komt dagelijks in contact met onze producten en werkt actief mee aan de groei van onze organisatie. Je komt terecht in een team van gedreven en enthousiaste (internationale) collega’s. Als kers op de taart zetel je in het Plant Leadership Team dat bestaat uit de managers van de afdelingen warehouse, quality, safety, controlling, productie, technical service en HR.


Zpět na předchozí stranu
Pracovní oblast Výroba a provoz závodu
Smlouva Smlouva na dobu neurčitou
Rozvrh hodin Den
Přihlaste se na tuto pozici

Sdílejte tuto pozici

Chcete se dozvědět ještě víc? Kontaktujte nás!

"Jak probíhá výběrové řízení?

K dispozici je vám náš zkušený personalista, který vám poskytne informace o našich volných pracovních pozicích, jak specializovaných, tak manažerských, a také vás provede výběrovým řízením. Kroky, kterými projdete během výběrového řízení, jsou u různých pozic odlišné. Po pohovoru s personalistou a po pohovoru s manažerem může následovat např. osobnostní dotazník nebo návštěva assessment centra.

U La Lorraine Bakery Group neděláme žádné rozdíly mezi lidmi podle věku, pohlaví, kultury, sociálního původu, náboženství. Ať jste kdokoliv, u nás stojí vše na nadšení , nasazení, vzájemném respektu a talentu. Máte zájem o tuto pozici? Neváhejte tedy a přihlaste se!"