Technology Manager Pastry

Als Technology Manager Pastry bouw je mee aan de Product Leadership Strategy van La Lorraine Bakery Group. We streven er dagelijks naar om de meest kwalitatieve en innovatieve bakkerijproducten aan te bieden aan onze klanten. Jij bent verantwoordelijk om met jouw kennis en expertise onze collega’s te inspireren, op te leiden en onze patisserieproducten te vernieuwen en optimaliseren.

Jouw functie:

Als Technology Manager Pastry maak je deel uit van onze Technology & Innovation (T&I) afdeling en deel je jouw kennis, expertise en vakmanschap met verschillende collega’s in onze organisatie. Je bouwt hierbij een vertrouwensband uit en bent hun aanspreekpunt.

Daarnaast sta je in voor de volgende taken:

 • Je zorgt , in samenwerking met marketing en T&I, voor het uitwerken van nieuwe kwalitatieve producten binnen het segment ‘Patisserie’. Daarnaast tracht je het bestaande productportfolio te optimaliseren en verder af te stemmen op de verwachtingen van onze klanten.
 • Samen met de lokale technologen, bestudeer je het volledige productieproces (van deeg tot eindproduct) in de verschillende sites en doet hands on verbetervoorstellen waar nodig. Je beoordeelt hierbij de keuze van de machines, de procesparameters, de receptuur, de grondstoffen, ….
 • Je werkt best practices uit, je legt ze vast en je rolt ze uit in alle sites. Je adviseert, overtuigt en traint eerstelijnsverantwoordelijken en productie-operatoren bij het operationeel uitwerken van de producten. Je bent ook inspirator en coach voor onze lokale technologen en kwaliteitsmanagers.
 • Wanneer relevant volg je T&I vergaderingen en multidisciplinaire innovatiemeetings in de verschillende productiesites. Je treedt hierbij op als klankbord en deelt jouw expertise. Daarnaast organiseer je patisseriepanels en patisseriekeuringen.
 • Je neemt de leiding in het opmaken en uitrollen van Best practises, procesflows, scorecards en evaluatie formulieren en zorgt ervoor dat deze steeds up to date en gevolgd worden. Hiervoor organiseer je ook opleidingen voor de lokale technologen en rol je dit samen met hen uit in de productie.
 • Samen met de lokale technologen volg je de opstart van een nieuw product op, dit doe je ter plaatste en actief aan de productielijn. Je waakt erover dat de vastgelegde recepturen, productieflows strikt gevolgd worden in de productie.
 • Je bereid en organiseert lab-to-line testen voor van A tot Z samen met de lokale technoloog. Je definieert en plant next steps, evalueert en stuurt bij waar nodig. Een gestructureerde administratieve opvolging is hierbij een belangrijk deel.
 • Je volgt de bloemparameters van dichtbij op in samenwerking met onze divisie ‘milling’ in functie van een constante en optimale eindkwaliteit.

Jouw profiel:

 • Je volgde succesvol een bachelor of masteropleiding binnen een voedingsgerelateerd domein (bijv. bio- en/of levensmiddelentechnologie) en/of bakkerijtechnologie.
 • Als expert in je vak, kan je relevante ervaring voorleggen binnen een industriële voedingsomgeving.
 • Je bent sterk gepassioneerd door voeding (patisserie) en je volgt de nieuwste ontwikkelingen en tendensen in dit vakdomein van nabij op. Verder heb je affiniteit met (bakkerij)machines of wil je je hierin verdiepen.
 • Je bent creatief en hebt oog voor detail.
 • Door je diplomatiek en sterke communicatie en didactische vaardigheden, kan je jouw kennis makkelijk doorgeven aan collega’s.
 • Naast het Nederlands, beschik je ook over een goede kennis Frans en Engels.
 • Gelet op het feit dat je wordt ingeschakeld in de verschillende productiesites ben je ook flexibel ingesteld om je te verplaatsen. Je zal op regelmatige basis de veschillende sites in België bezoeken (Oostende, Ninove, Schoten, Alken, Barchon en Morlanwelz).
 • Je vertoeft graag op de productievloer en besteed maximaal tijd aan opvolging en bijsturing.
 • Als Technology Manager Pastry heb je de skills om een doorgedreven RCA (root-cause analyse) uit te voeren en deze met begrijpelijke taal over te brengen om zo over te gaan naar actie en verbetering.

Ons aanbod:

 • Je komt terecht in een groeiend Belgisch familiebedrijf actief in de Europese bakkerijsector.
 • Elke dag produceren en verkopen meer dan 4.000 enthousiaste collega’s hoogwaardige bakkerijproducten aan consumenten, supermarkten en de cateringbranche. Dit is een unieke kans om te werken binnen een bedrijf met een sterke visie, dat blijft groeien en innoveren in topproducten.
 • In onze organisatie wordt ondernemerschap sterk geapprecieerd en is er ruimte om zelf initiatief te nemen.
 • Je komt terecht in een team van gedreven en enthousiaste collega’s, die graag hun kennis delen en jou helpen (door)groeien en ontwikkelen. Onze LLBG Academy ondersteunt en ontwikkelt onze medewerkers via allerlei opleidingsinitiatieven. Door ieders talent en expertise verder te ontwikkelen, kunnen we allemaal de beste versie van onszelf worden.
 • Je maakt deel uit van een organisatie met sterke groei-ambities die ook zijn verantwoordelijkheid wil opnemen voor het milieu en de samenleving. We doen er alles aan om aan de hedendaagse verwachtingen te voldoen op een duurzame manier, met onze toekomstige generaties in het achterhoofd.
 • We hechten veel waarde aan onze medewerkers en investeren in een gelukkige werkomgeving via verschillende initiatieven zoals: sport- en wellbeing activiteiten, respect voor worklife balance door flexibele werktijden.
 • In deze functie geniet je van een interessant financieel pakket inclusief een bedrijfswagen, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en groepsverzekering, aangevuld met 30 vakantiedagen die vrij in te plannen zijn.
 • Onze producten staan centraal en je kan dagelijks letterlijk onze passie proeven.

 


Wróć do poprzedniej strony
Dział Rozwój nowych produktów, marketing i komunikacja
Umowa Umowa na czas nieokreślony
Czas pracy Dzień
Aplikuj

Podziel się tą ofertą

Jak wygląda proces rekrutacji?

Rekrutacją na stanowiska specjalistyczne i kierownicze zajmuje się Dział HR , którego przedstawiciele na bieżaco mogą udzielić Ci informacji dotyczącej Twojego procesu rekrutacyjnego. Kolejne kroki procesu selekcji zależą od stanowiska, na które aplikujesz. Po rozmowach z działem personalnym i z przełożonym możesz dodatkowo zostać poproszony o wypełnienie kwestionariusza osobowości albo udział w assessment center.

W kwestii ofert pracy w działach związanych z produkcją chętnie pomoże Ci, nasz partner do spraw rekrutacji, zajmie się Twoim zgłoszeniem zarówno, jeśli szukasz pracy okresowej, jako pracownik tymczasowy, jak i przy rekrutacji do pracy na czas nieokreślony.

La Lorraine Bakery Group gwarantuje wszystkim równe szanse bez względu na wiek, płeć, kulturę, pochodzenie, religię itd. Kimkolwiek jesteś, u nas liczy się Twoja pasja, aspiracje, wzajemny szacunek i talent. Uważasz, że to stanowisko to coś dla Ciebie? Nie wahaj się, zgłoś swoją kandydaturę!